Soproni meggyes démon

A Soproni meggyes démon a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. egyik gyümölcsös terméke. A Heineken hazánkban két sörgyárban is főzi a – hazai viszonylatban – kiemelkedő söreit.

Sopronban, itt van a Heineken régebbi gyára. Ugyanis ezt a sörgyárat még 1895-ben alapították brünni serfőzőtulajdonosok és kereskedők Első Soproni Serfőzde és Malátagyár néven. A sörgyár azóta is a hazai piac meghatározó szereplője.

Martfűn, ez a sörgyár a fiatalabb gyárak közé tartozik, ugyanis csak 1985-ben kezdték meg benne a termelést. Azonban ennek köszönhetően rendkívül modern technológiával állítja elő a termékeket. Többek között a Sopronit, a Gössert, a Gösser NatureZitronet és a Kaisert is.

Soproni meggyes démon

A Soproni meggy démon egy rendkívül különleges gyümölcsös sör, melyet meggyel készítenek. Már-már a kézműves sörök kategóriáját súrolja, de ha nagyon őszinték akarunk lenni, tényleg csak súrolja. Nagyüzemi gyártáshoz képest rendkívül jóízű, szép színű és magas habbal is rendelkezik. Az ízvilága gyümölcsös, melyet a sörök kesernyés, a meggy savanykás íze kísér. Érezni benne a barnasörök édeskés ízét is. 

E sör különleges ízének a titka valószínűleg a benne található malátában is rejlik. Ettől lesz jellegzetesen meggyes, gyümölcsös sör belőle. Az alkoholtartalma 4%, összetevői között víz, árpamalátakomló, meggyital található. Ez utóbbi vizet, fruktózt, bodzalé koncentrátumot, citromsavat, tejsavat, meggylé koncentrátumot és aromákat is tartalmaz. A benne található bodzalé egy talány.  

Természetesen még mindig igaz, hogy az igazi kézműves söröket a kis sörfőzdéknél kell keresni. Ilyenek Békésszentandráson a Szent András Sörfőzde, vagy Budapesten a Legenda is. A nagyüzemi és a kisüzemi gyártás nagyon különbözik egymástól, melyet az ízviláguk mutat meg leginkább. Érdemes kipróbálni kis sörfőzdék különleges sör készítményeit is.

http://sorwebaruhaz.hu/gyumolcsos_sor

Címlap kép: Soproni démon (forrás: http://nagyapati.com/index.php/dt_gallery_category/soproni-bak-sor-promocio-fotozasa)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom