Meggyleves

A meggyleves egy üdítően friss, könnyed nyári étel, melyet vétek kihagyni a meggy szezon idején. Ez a hűsítő leves készíthető pudingosan, tejszínesen, habarva, friss gyümölcsből, befőttből, vagy fagyasztott gyümölcsből egyaránt. Bárhogy variáljuk nem bánjuk meg! Érdemes a szezonban minél többször készíteni belőle, mert a meggy jótékony hatásai a szervezetre egészen rendkívüliek. A meggy szezon pedig nem túl hosszú.

Meggyleves recept

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg meggy (valamennyit érdemes meghagyni a díszítéshez)
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál méz
  • 5-6 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 1 mk fahéj
  • szegfűszeg ízlés szerint

Meggyleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A gyümölcsöket jó alaposan meg kell mosni, a leveleiket, szárukat, magokat el kell távolítani.
  2. A kimagozott meggyeket a fahéjjal, kevés szegfűszeggel, a frissen facsart citrom levével és a mézzel össze kell keverni.
  3. Egy lábosba fel kell tenni 5-6 deciliter vizet a fűszerezett gyümölcsökkel együtt és fel kell főzni.
  4. Ezután le kell hűteni.
  5. Majd az egészet turmixba kell önteni, hozzá adni a tojások sárgáját és a tejszínt.
  6. Utána az egészet együtt alaposan össze kell turmixolni.
  7. Díszítéshez egy-két magozott meggyet, tejszínhab rózsát, menta levelet tehetünk az elkészült leves tetejére. Jó étvágyat hozzá!

A meggy bármilyen más gyümölccsel helyettesíthető is (körte, alma, szilva, őszibarack, eper, cseresznye), vagy vegyesen is készíthető. Ez a leves – mint a többi gyümölcsleves is – készíthető pudingporral önmagában, vagy pudingpor, tejszín keverékével is. Bátran variálhatjuk őket és tovább ízesíthetjük saját íz világunknak megfelelően. Készülhet krémesítés nélkül is, gyümölcs darabokkal. Egy biztos: elrontani nem lehet és kiváló hűsítő, felüdülést ígérő leves, vagy akár desszert is lehet belőle.

https://sobors.hu/receptek/vaniliapudingos-gyumolcsleves-recept/

Címlap kép: Gyümölcsleves (forrás: http://szepjuhaszne.hu/heti-menu/hideg-tejszines-meggyleves-kep-receptguru-e1496172553989)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom