Meggyes sör kalória

A meggyes sör kalória tartalma sem kevés, akárcsak a sörök többségének. A sör különösen nyáron esik nagyon jól, amikor egyébként is sokan szeretnének néhány kilótól megszabadulni. A sör azonban nem egy fogyókúrás ital, így érdemes odafigyelni az elfogyasztott mennyiségre. Azonban, ha megnézzük pl. a tej vagy a gyümölcslevek kalória tartalmát, akkor látni fogjuk, hogy a sörnél sokkal magasabb kalóriájú italokat fogyaszthatunk még rendszeresebben is.

Meggyes sör kalória

A sör szinte teljes értékű táplálék, hiszen tartalmaz szénhidrátot, fehérjét és vizet is. Fél liternyi sörben nagyjából 200 kalória van – ez összehasonlításképp két nagyobb banán kalória tartalmának felel meg.

Néhány sör márka kalóriatartalma:

  • Arany Ászok – 190
  • Dreher – 227
  • Heineken – 208
  • Soproni – 185
  • Stella Artois – 254

A Soproni Ale óvatos duhaj meggyes sörben 100 ml-re vetítve 62 kalória van, vagyis ebből a fél literes mennyiség 310 kalória. Ez már felér egy komplett reggelivel. A többi meggyes sör kalóriatartalma is hozzávetőlegesen ennyi körül van, ami lássuk be nem kevés. A Mort Subite belga meggy sör 56 kalóriát tartalmaz 100 ml-ben.

Egyéb italok kalóriatartalma

Csak érdekességképpen néhány egészséges ital összehasonlítása:

Cappy: A Cappy 100%-os narancslében, melyet igazán egészségesnek vélünk, – főleg a sörhöz képest, – 100 ml-ben 42 kalória van. Vagyis fél liter elfogyasztásával 210 kalóriát viszünk be a szervezetünkbe ezzel az itallal is. Ráadásul a 100 ml-re vetített szénhidrát tartalma közel 9 g, ami teljes egészében cukor.

Tej: A zsírosabb tejek akár 350-370 kalóriát is tartalmazhatnak fél liter esetében.

Főleg e két ital esetében gondolhatnánk, hogy a fogyókúrás étrend kiegészítői lehetnek, de mint látszik, ez nem feltétlenül van így. Tehát ezekkel az italokkal is érdemes óvatosan kell bánni egy fogyókúra idején. Nyáron egy-két üdítő a nagy melegben pillanatok alatt legurul, de a bennük lévő kalória és a cukor tartalom nem kevés.

Természetesen lehet fogyasztani bármiből a lényeg a mértékletességen van. A fogyókúra idején pedig érdemes a kalóriákat is nézni, de a rendszeres testmozgás és az életmódváltás általában elkerülhetetlen, ha hosszútávú eredményeket szeretnénk elérni.

https://www.fogyokurak.hu/jo-tudni-az-alkoholfelek-kaloriatartalm–cikk

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom