Tartalomjegyzék
A meggyes pohárkrém egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség. Ráadásul bármely gyümölccsel helyettesíthető – vagy akár vegyesen is keverhető. Készülhet kekszesen, vagy zabpehellyel, esetleg granolát is szórhatunk közé. Az alapja lehet puding, de mascrponéval is remek választás. Szabadon variálható annak függvényében, hogy éppen mit találunk otthon. Díszíthetjük a meggyen kívül cseresznye, eper, szeder vagy akár áfonya szemekkel is, ami éppen a szezonban még érik. Bár tökéletes fagyasztott gyümölcsből, akár befőttből is. Ráadásul annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet. Még a gyerekek is el tudják készíteni maguknak, ha egy kis nasira vágynak.
Meggyes pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 2-3 maroknyi meggy
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál méz
- 3 dl tej
- 1 csomag pudingpor
- 2 dl tejföl
- keksz díszítésnek – elhagyható
Meggyes pohárkrémek elkészítése lépésről – lépésre:
- A meggyet (és esetleg egyéb díszítésre szánt gyümölcsöket) alaposan meg kell mosni. A szárakat, leveleket és a rossz szemeket ki kell válogatni. Majd ki kell magozni és hagyni kell egy szűrőben lecsöpögni.
- A pudingot a leírásnak megfelelően el kell készíteni.
- Majd a túrót át kell törni egy villával és hozzákeverni a tejfölt, a vaníliás cukrot a mézet.
- Az egészet puha, krémes állagúra kell kikeverni.
- Üvegpoharakba vagy bármilyen átlátszó csinos edénybe kell rétegezni a krémből, majd arra rakni a cseresznyéket és ismét egy adag krémmel zárni. (Vagy akár összekeverve az egészet, ez ízlés kérdése.)
- A tetejét díszíthetjük keksz darabokkal, egész gyümölccsel, akár eperrel áfonyával vagy szederrel is.
- Tálalás előtt lehűtjük.
Aki savanykásabban szereti citrom levét, vagy reszelt héját is keverhet a krémbe. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!
https://www.mindmegette.hu/poharkrem-edesseg-pillanatok-alatt-47233/
Vissza a kategória cikkeihez