Tartalomjegyzék
Számos meggyes piskóta recept létezik és kinek-kinek magának kell kitapasztalnia, melyik számára a könnyen elkészíthető és a család számára is nagyon ízletes. A piskótás receptekben az az igazán jó, hogy számos módon variálható. Bármely más egyéb idény gyümölccsel – alma, őszibarack, cseresznye, szilva, eper, málna – is helyettesíthető, de akár vegyesen is készíthető. Ráadásul, ha nincs friss gyümölcsünk, vagy már a befőtt is elfogyott, lekvárral is zamatos piskótás süteményeket készíthetünk.
Zamatos meggyes piskóta recept
Hozzávalók:
- 14 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 6 darab egész tojás
- 35 dkg meggy vagy meggybefőtt
- csipet só
Az ízletes meggyes piskóták elkészítése lépésről – lépésre:
- A gyümölcsöket megmossuk, a szárakat és a hibás szemeket kiválogatjuk, kimagozzuk. Lecsepegtetjük, majd félre tesszük.
- A megmosott tojásokat először ketté választjuk a fehérjékre és a sárgájukra.
- A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat pedig összekeverjük, felhabosítjuk a kimért cukorral.
- Az előzőleg átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót.
- A tojássárgás cukorhoz adjuk a lisztet folyamatos keverés mellett, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
- A tésztát óvatosan összekavarjuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
- A tészta tetejére szórjuk a lecsepegtetett és lisztben kicsit megforgatott meggy szemeket is.
- Majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Nagyjából 35 perc alatt sül készre (sütő függő).
- Még melegen megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral és tálaljuk.
Zamatos, szaftos édes sütemény a végeredmény! Remek édesség egy vasárnapi ebéd után, de vendégvárónak is tökéletes. Érdemes kipróbálni más gyümölcsökkel, de akár vegyesen is. Jó étvágyat hozzá!
https://nlc.hu/gasztro/20170423/pite-sutemeny-recept/
Vissza a kategória cikkeihez