Meggyes piskóta

Számos meggyes piskóta recept létezik és kinek-kinek magának kell kitapasztalnia, melyik számára a könnyen elkészíthető és a család számára is nagyon ízletes. A piskótás receptekben az az igazán jó, hogy számos módon variálható. Bármely más egyéb idény gyümölccselalma, őszibarack, cseresznye, szilva, eper, málna – is helyettesíthető, de akár vegyesen is készíthető. Ráadásul, ha nincs friss gyümölcsünk, vagy már a befőtt is elfogyott, lekvárral is zamatos piskótás süteményeket készíthetünk.

Zamatos meggyes piskóta recept

Hozzávalók:

  • 14 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 6 darab egész tojás
  • 35 dkg meggy vagy meggybefőtt
  • csipet só

Az ízletes meggyes piskóták elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a szárakat és a hibás szemeket kiválogatjuk, kimagozzuk. Lecsepegtetjük, majd félre tesszük.
  2. A megmosott tojásokat először ketté választjuk a fehérjékre és a sárgájukra.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat pedig összekeverjük, felhabosítjuk a kimért cukorral.
  4. Az előzőleg átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót.
  5. A tojássárgás cukorhoz adjuk a lisztet folyamatos keverés mellett, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
  6. A tésztát óvatosan összekavarjuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
  7. A tészta tetejére szórjuk a lecsepegtetett és lisztben kicsit megforgatott meggy szemeket is.
  8. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  9. Nagyjából 35 perc alatt sül készre (sütő függő).
  10. Még melegen megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral és tálaljuk.

Zamatos, szaftos édes sütemény a végeredmény! Remek édesség egy vasárnapi ebéd után, de vendégvárónak is tökéletes. Érdemes kipróbálni más gyümölcsökkel, de akár vegyesen is. Jó étvágyat hozzá!

https://nlc.hu/gasztro/20170423/pite-sutemeny-recept/

Vissza a kategória cikkeihez