Meggyes bögrés  

A meggyes bögrés rendkívül népszerű, egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény. Bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A meggy rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. Jótékony hatása azonban főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Meggyes bögrés sütemény recept

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg kimagozott friss meggy vagy meggybefőtt (kb. 2 bögrényi)
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre olaj
  • 1 dl tej
  • ½ cs sütőpor
  • fahéj ízlés szerint

A meggyes bögrés süti elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A friss gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd egy szűrőben le kell csepegtetni.
  2. Egy tepsit ki kell vajazni, és liszttel megszórni vagy sütőpapírral béleljük ki.
  3. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet.
  4. Majd keverjük bele a sütőport és az ízlés szerinti fahéjat (esetleg frissen reszelt citromhéjat is).
  5. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
  6. A hozzávalókat alaposan keverjük össze és simítsuk az előkészített tepsibe a tésztát.
  7. Szórjuk a tetejére a meggyet.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

Hagyjuk kicsit hűlni, akkor könnyeben szeletelhető lesz. Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Ebben az egyszerű receptben a meggy bármely idény gyümölccsel helyettesíthető, vagy akár vegyesen is készíthető például cseresznyével. De nagyon finom ősszel körtével, almával vagy akár szilvával készítve is. Mivel pedig befőttet is használhatunk, bármikor egész évben készíthetjük, nemcsak a friss gyümölcsök szezonjában.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Meggy

Vissza a kategória cikkeihez