Meggy vásárlás

A meggy vásárlás már június elején megkezdődik, hiszen – az időjárás függvényében – nagyjából innentől indul a meggy szezon. Ezvalamivel később indul, mint a cseresznye esetében és ekkor már javában tart a friss hazai eper szezonja is. Az eper esetében külföldi gyümölcsök is megelőzik a hazai kínálatot a szezon elején, de a meggy esetében ez nem jellemző.

A meggy nagyon népszerű gyümölcs hazánkban. Számos kiskertben és nagyüzemi ültetvényeken is találkozhatunk vele. Sőt a meggy érése idején az országban több helyszínen is megrendezésre kerül Meggyfesztivál. Érdemes ezekre is ellátogatni, mert azon túlmenően, hogy vásárlási lehetőség is van, számos érdekes programmal, gasztronómiai különlegességekkel várják az érdeklődőket.

Meggy vásárlás

A meggy érésétől kezdve számos országút menti standon kínálják a termelők a portékáikat és nemcsak Újfehértó környékén, hanem országszerte számos helyen. Érdemes ezekről a helyekről is vásárolni, hiszen valószínűleg így juthatunk legkedvezőbb áron az ízletes, friss, lédús gyümölcshöz. Több helyen akciózni is szoktak, sőt nagyobb mennyiség vásárlása esetén jelentős kedvezményekhez juthatunk. Mivel pedig a meggynek nincs utóérése, így ezeken a helyeken biztos a legérettebb, legfinomabb meggyet kapjuk meg.

Ha meggylekvárt készítenénk, vagy nagyobb mennyiségű gyümölcsre van szükségünk, mindenképpen érdemes ilyen helyeket felkeresnünk. Vagy érdemes szedd magad akciókra is ellátogatni, ami akár családi programként is megállja a helyét. Mindenképpen ajánlott már a cseresznye érési idejének környékén tájékozódni a lehetőségekről, mert az időjárás is megrövidítheti az amúgy sem hosszú meggy szezont.

Meggy tárolása

A leszedett, vagy megvásárolt gyümölcsöt lehetőleg minél hamarabb érdemes felhasználni. A meggy jótékony hatása a szervezetre igazán rendkívüli. Hiszen számos vitamin, ásványi anyag, rost található benne, mely elengedhetetlen a szervezet számára. Azonban a meggyben található C-vitamin és hasznos antioxidánsok és tápanyagok már 2 nap után is jelentősen veszítenek az értékeikből. Ugyanis a tárolási idő növekedésével egyenes arányban csökken a meggy tápanyag és vitamin tartalma.

Ezért érdemes:

  • minél frissebb gyümölcsöt vásárolni piacon, de leginkább termelőtől, vagy legjobb, ha magunk szedjük
  • a leszedett gyümölcsöt 2 napon belül elfogyasztani, vagy feldolgozni
  • a hűtőszekrényben zárt dobozban még eltartható néhány napig
  • a zárt, fedeles doboz biztosítja a megfelelő páratartalmat

A meggy optimális tárolása ugyanis 85-90%-os páratartalom és 0-4 Celsius fok között van.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Meggy

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom