Legenda tripla meggy

A Legenda tripla meggy egy hazai készítésű kézműves sör. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek mind a kézműves, mind pedig a különböző ízesítésű sörök. Bár a belga, cseh és különböző német söröknek nincs párja, de hazánkban is több helyen üzemelnek kitűnő söröket gyártó kézműves sörfőzdék. Ilyen a békésszentandrási Szent András sörfőzde és a budapesti Legenda sörfőzde is.

Szent András sörfőzde – Békésszentandrás

A Szent András sörfőzde már a 90-es évek eleje óta működik Békésszentandráson. Az első sörük egy könnyű bajor lager volt, ezt követték a többiek. Az első prémium kategóriás sörük a Black Rose volt. Ez egy magas alkoholtartalmú, fekete sör, melyre már a szakma is felfigyelt. Ezt követte a gyümölcsös sörökkel való kísérletezés, így született meg a meggyes sör. Szinte az országban először kezdték el főzni és igen hamar nagyon népszerű lett. Ezt követte számos gyümölcsös és egyéb remek termék előállítása. Manapság már az áfonyás sör és a szilvás is megtalálható a repertoárban. De a gyümölcsös sörökön kívül számos világos, barna, búza, lager és ale színesíti a kínálatot.

Nemcsak helyben, de sokfelé az országban megtalálhatók a termékeik. Helyben üzemlátogatás is van, érdemes ellátogatni rá, ha a településen járunk. De a jófajta, minőségi söreiket ki ne hagyjuk!

Legenda sörfőzde – Budapest

A Legenda tripla meggy a Legenda Sörház alkotása, mely Budapesten működik 2013. óta. Kínálatukban felső-erjesztésű sörök készülnek főleg angol, amerikai, belga és német stílusban. Ezek a sörök szűretlen felső-erjesztésű sörök, amiket nem pasztörizálnak. Élő sörök, vagyis élő sörélesztő kultúrát tartalmaznak.

Legenda tripla meggy

Belga típusú gyümölcssör, melynek az alkoholtartalma ennek megfelelően igen magas 8,2 %-os. Jellegzetesen meggy ízű, fűszeres rendkívül erős, de annál finomabb sör, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni benne! 0,33 kiszerelésben kapható. Összetevői: ivóvíz, árpamaláta, komló, sörélesztő, gyümölcssűrítmény.

Ennél enyhébb a sörcsalád Olaszházi Meggysöre, mely csak 4,8 %-os alkoholtartalmú gyümölcsös sör.

Ha egy kicsit is környezet tudatosak vagyunk inkább a helyben készült söröket részesítjük előnyben, melyeket nem kell hosszan utaztatni, ennek megfelelően az ára is elérhetőbb. Érdemes körülnézni az hazai sörkínálatban is!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mikros%C3%B6rf%C5%91zde

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom