Feketeerdő torta

A feketeerdő torta származása nem ismert, még az sem biztos, hogy a Fekete-erdőben keresendő az elnevezése. Ami biztos, hogy Németország máig egyik legnépszerűbb torta fajtája, mely hazánkban is nagyon ismert és keresett. Szinte minden cukrászda kínálatában fellelhető, de házilag is elkészíthető. Az eredeti recept alapja a torta alap, a csokoládéskeksz, a cseresznyepálinkával ízesített tejszín vagy vajas krém, melyet cseresznyével és reszelt csokoládéval díszítenek. Itthon lényegesen egyszerűbb a fekete erdő torta névre hallgató sütemény, melybe jellemzően meggy kerül és pálinka nincs benne.

Feketeerdő torta recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg kimagozott friss meggy vagy befőtt

Hozzávalók a habhoz és a díszítéshez:

  • 10 dkg meggy
  • 1 habfixáló
  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál csokireszelék

A feketeerdő torták elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. Majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, kakaó port és azzal tovább keverjük.
  4. Majd a tojásfehérjéből vert habot is hozzákeverjük.
  5. A kész tésztát sütőpapírral bevont (vagy kivajazott, lisztezett) torta formába öntjük és 180 fokon nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha elkészült fejjel lefelé borítsuk ki és hagyjuk kihűlni. Csak ezután vágjuk ketté.
  7. A kimagozott meggybefőttet a levével együtt fel kell tenni egy lábosba a cukorral együtt főni.
  8. Ha elkezd gőzölni, akkor hozzá kell keverni óvatosan a pudingport, majd addig kell forralni, amíg sűrű, zselés állagú lesz.
  9. Ezután hagyni kell teljesen kihűlni a krémet is.
  10. Majd a tejszínhabot kell kemény habbá verni és ha nem cukrozott, cukorral ízesíteni.
  11. Hozzá kell adni a habfixálót, hogy ne essen össze a tejszínhab.
  12. A piskótalap egyik felét vissza kell rakni a formába.
  13. Erre rá kell halmozni egyenletesen eloszlatva a tölteléket, majd arra kerül a kemény habbá vert tejszín háromnegyede.
  14. Ekkor rátesszük a másik piskótalapot, amit megkenünk a maradék tejszínhabbal.
  15. Meggyel és csokoládé reszelékkel díszítjük.
  16. Legalább 1 órát hűtőben kell pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
  17. Az oldalát is lehet tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszíteni.

Zamatos, szaftos, krémes édes sütemény a végeredmény! Jó étvágyat hozzá!

https://www.oetker.hu/hu-hu/recept/r/meggyes-tejszines-torta

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom