Dreher meggy

A Dreher meggy a Dreher Sörgyárban készül Budapesten. Hazánk hosszú ideig része volt az Osztrák-Magyar Monarchiának. Elég például a Soproni Sörgyárra gondolni, melyet 1895-ben alapítottak brünni serfőzőtulajdonosok és kereskedők. Számos osztrák sörfőzde fektetett be Magyarországon és azóta is sok nemzetközi cég képviselteti magát. A legtöbb hazánk területén főzött sör lager típusú, árpamalátából, alsó-erjesztéses eljárással készül. Emellett természetesen jelen vannak a barna sörök is, melyek jellegzetessége, hogy karamellmaláta felhasználásával készülnek. Jellegüket tekintve ezek a könnyű porter és bak sörökhöz sorolhatók. Az utóbbi időben azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyümölcsös sörök is.

Dreher meggy

A budapesti vállalat több, mint másfél évszázados sörgyártói tapasztalata, technológiai fejlesztései, valamint széles körű fogyasztói igényeket kielégítő márkái által a hazai sörpiac meghatározó szereplője. Elismert és népszerű márkái: Dreher, Arany Ászok, Kozel, Kőbányai, Hofbrau München, Pilsner Urquell, Miller Genuine Draft.

Dreher Szilaj meggy

A Dreher Szilaj meggy egy karakteres lager sör és a jellegzetes meggyes íz párosítása, melyből egy ellenállhatatlan gyümölcsös íz született nemcsak a nyári nagy meleg estékre. Alkohol tartalma 4%. Összetevői: világos sör (víz, árpamaláta, glükózszirup, komló), meggy ízű ital (víz, glükóz-szirup, fruktóz-szirup, gyümölcslé meggy sűrítményből (7,2%), almalé sűrítményből (1,0%), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, színezék: sárgarépa kivonat, természetes aroma).100 ml kalória tartalma nagyjából 55.

Dreher radler meggyes

Az alkoholmentes sörök és radlerek is rendkívül nagy népszerűségnek örvendnek az utóbbi években. A kereslet robbanásszerű növekedése az ízek bővülését vonta maga után. Így a korábbi citromos mellett már gránátalma, pomelo-grapefruit ízesítésű, sőt meggy-szeder változat is elérhető a boltok polcain.

Minden bevásárlóközpontban és számos üzletben megtalálhatók ezek a sör különlegességek, illetve alkoholmentes talok, de aki még ezeknél is különlegesebbre vágyik keresse a kézműves sörök termékeit. A békésszentandrási Szent András meggyes vagy szilvás söre igazi különlegesség a hazai piacon. Ugyanígy a budapesti Legenda Sörfőzde termékei.

http://sorwebaruhaz.hu/gyumolcsos_sor

Címlap kép: Dreher meggy (forrás: https://piaolcson.hu/termek/dreher-szilaj-meggy-05-dob-4)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom