Bögrés meggyes süti

A bögrés meggyes süti egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A meggy rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. A meggy jótékony hatásai azonban főleg a rendszeres fogyasztása mellett érvényesülnek.

Bögrés meggyes süti recept

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg kimagozott friss meggy vagy meggybefőtt
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre olaj
  • 1 dl tej
  • ½ cs sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

A meggyes kevert sütemény elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A friss gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd egy szűrőben le kell csepegtetni.
  2. Egy tepsit ki kell vajazni, és zsemlemorzsával megszórni.
  3. A gyümölcs szemeket a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsire kell rétegezni.
  4. Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
  5. Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat.
  6. Ezután hozzá kell adni a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
  7. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a meggyre öntjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

Ebben az egyszerű receptben a meggy bármely idény gyümölccsel helyettesíthető, vagy akár vegyesen is készíthető például cseresznyével. Nagyon finom körtével, de akár almával elkészítve is. Az alma egyébként is nagyon népszerű sütemény alapanyag. A meggy szintén számos süteményben felhasználható. Érdemes a meggy szezonban nagyobb mennyiséget beszerezni belőle és akár befőttnek, akár lefagyasztva elkészíteni télire.

Vissza a kategória cikkeihez